Een vijver plaatsen? Deze gevolgen heeft het voor je hond

Een vijver plaatsen? Deze gevolgen heeft het voor je hond

Vroeger was het erg gebruikelijk om een vijver in de tuin te hebben staan. Echter zijn er de laatste jaren steeds meer mensen die er voor kiezen om deze vijver weg te halen. Dit is erg logisch, een vijver trekt in de meeste gevallen vervelende insecten aan, zoals muggen. Daarnaast komt het geregeld voor dat andere vervelende dieren, zoals ratten in de vijver gaan wonen. Dit wilt natuurlijk niemand. Hierdoor worden er steeds meer vijvers verwijderd of vervangen. Als je een goede vijver plaatst, voorkom je dat deze vervelende situaties zich voordoen.

Het gevolg voor de hond

Als je in het bezit bent van één of meerdere honden, kan het zo zijn dat zij een nieuwe vijver erg spannend vinden. Ook kan het voorkomen dat zij graag in de vijver willen springen. In veel gevallen zijn de vijvers zo gemaakt dat de hond er maar moeilijk uit kan komen. Zeker voor jonge honden zou dit gevaarlijke situaties op kunnen leveren. Echter is dit voor jou als eigenaar natuurlijk niet wenselijk. Zeker niet als een aantal vissen in de vijver laat zwemmen. In veel gevallen zijn deze vissen ontzettend duur. Toch kan het zo zijn dat je hond deze vissen interessant vindt. Om te voorkomen dat je hond de vissen uit het water haalt, is het van belang om je hond goed te vermaken. Dit kun je doen door verschillende soorten hondenspeelgoed aan te schaffen.

Andere scenario’s

Het komt ook geregeld voor dat honden uit vijvers willen drinken. Echter is dit niet altijd verstandig. Zo kan het voorkomen dat honden ziek worden van het water uit de vijver. Dit is absoluut niet wenselijk. Als er niets met het water aan de hand is, dan kunnen de honden gewoon drinken uit een vijver. Het is dan wel van belang dat de hond gezond is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *